Rețeta unui aperitiv savuros: Plăcintă cu brânză și praz

acum 3 luni 17

Pentru aluat fraged:

300 g făină albă150 g unt rece (tăiat cuburi)1 ou2-3 linguri de apă receun praf de sare1 ou pentru uns aluatul.

Pentru umplutură:

2 fire de praz250 g brânză telemea150 g smântână grasă2 ouă50 g brânză parmezan2 linguri de uleipiper proaspăt măcinatMod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului fraged pentru plăcintă. Într-un bol mare, cerne făina și adaugă un praf de sare. Adaugă cuburile de unt rece și frământă cu vârful degetelor până obții o consistență nisipoasă.

Încorporează oul și apa rece, amestecând până formezi un aluat omogen. Înfășoară-l în folie alimentară și lasă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Cum prepari umplutura și formezi plăcintă cu brânză și praz

Curăță prazul de primele foi, clătește-l și toacă-l rondele. Încinge uleiul într-o tigaie și călește prazul tocat timp de 5-7 minute, până când devine moale și ușor caramelizat. Lasă-l să se răcească.

Într-un bol mare, amestecă brân...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/reteta-unui-aperitiv-savuros-placinta-cu-branza-si-praz_6799f6ff54883e078a2cf5a3

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.