Pentru aluat fraged:
300 g făină albă150 g unt rece (tăiat cuburi)1 ou2-3 linguri de apă receun praf de sare1 ou pentru uns aluatul.Pentru umplutură:
2 fire de praz250 g brânză telemea150 g smântână grasă2 ouă50 g brânză parmezan2 linguri de uleipiper proaspăt măcinatMod de preparareÎncepe cu pregătirea aluatului fraged pentru plăcintă. Într-un bol mare, cerne făina și adaugă un praf de sare. Adaugă cuburile de unt rece și frământă cu vârful degetelor până obții o consistență nisipoasă.
Încorporează oul și apa rece, amestecând până formezi un aluat omogen. Înfășoară-l în folie alimentară și lasă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Cum prepari umplutura și formezi plăcintă cu brânză și prazCurăță prazul de primele foi, clătește-l și toacă-l rondele. Încinge uleiul într-o tigaie și călește prazul tocat timp de 5-7 minute, până când devine moale și ușor caramelizat. Lasă-l să se răcească.
Într-un bol mare, amestecă brân...