Reţete de cozonac pufos de Paşte: cu stafide sau cu nucă. Cum să faci un desert tradiţional de succes, potrivit Sandei Marin

acum 2 luni 10

Mediafax

Ca urmare a unei îndelungate experienţe în arta culinară, Sanda Marin a devenit un etalon în domeniul gastronomic în România. Ea a învăţat numeroase persoane să gătească datorită cărţilor de reţete culinare publicate.

Reţetă de cozonac pufos cu stafide. Cum să-l faci delicios

Ingrediente:
1 kg fâină, 7 gălbenusuri, 4 albusuri, 300 g zahăr, 250 g unt (80% grăsime), 2 linguri ulei, lapte cât se cere, (circa 1/2 litru), 1 lingură rom, vanilie, 50 g drojdie, 1 linguriţă rasă de sare, 100 – 200 g stafide (după gustul fiecăruia).

Mod de preparare:
Se înmoaie drojdia cu puţin lapte călduţ (nu trebuie să fie fierbinte deoarece drojdia se opăreste şi nu mai creşte aluatul) si o bucăţică de zahăr. Se opăresc într-o oală mică 3—4 Iinguri de făină cu puţin lapte clocotit, amestecând bine să nu se facă cocoloaşe. Când s-a răcorit atât cât să nu te frigă degetul introdus în ea, ...

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/retete-de-cozonac-pufos-de-paste-cu-stafide-sau-cu-nuca-cum-sa-faci-un-desert-traditional-de-succes-potrivit-sandei-marin-23541113

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.