Șase bucătari au fost întrebați care este cel mai bun ulei pentru prăjit și toți au căzut de acord. Acesta rezistă la temperaturi ideale fără să se descompună

acum 2 luni 22

Uleiurile vegetale sunt variate, incluzând uleiul de floarea-soarelui, uleiul de măsline, uleiul de rapiță și uleiul de avocado. Pe rafturile magazinelor întâlnim și ulei de soia, ulei din nucă de cocos, ulei de arahide, ulei de palmier și ulei de porumb, fiecare având un gust și o valoare nutritivă distinctă.

De exemplu, uleiul de floarea-soarelui are o aromă neutră, fiind frecvent utilizat pentru prăjire și coacere, în timp ce uleiul de măsline se caracterizează printr-o notă „ușor amăruie” sau chiar „picantă”. Acesta din urmă este considerat o alegere mai sănătoasă datorită conținutului său ridicat de antioxidanți și grăsimi mononesaturate, conform celor menționate de healthline.com. În contrast, uleiul de floarea-soarelui este mai bogat în grăsimi polinesaturate și acizi grași omega-6, care, consumate în exces, pot contribui la inflamații cronice.

Uleiul de rapiță câștigă popularitate datorită beneficiilor sale nutriționale, având un echilibru bun între acizii grași ...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/sase-bucatari-au-fost-intrebati-care-este-cel-mai-bun-ulei-pentru-prajit-si-toti-au-cazut-de-acord-acesta-rezista-la-temperaturi-ideale-fara-sa-se-descompuna_67af87b9ea919664f5224c12

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.