Secretele pe care le știu foarte puține gospodine despre sarmale românești. Adevărata rețetă mai este păstrată în doar câteva cătune din nordul Moldovei

acum 3 luni 17

În nordul Moldovei, câteva gospodine încă mai respectă rețeta străveche, bazată pe ingrediente simple, dar pline de savoare, și pe tehnici de preparare care dau sarmalelor un gust unic, aproape uitat, scrie un site de știri.

Ce ingrediente se foloseau înainte?

Rețeta autentică de sarmale moldovenești nu includea orez sau ulei, ingrediente care astăzi sunt omniprezente. În locul orezului, gospodinele foloseau crupe de grâu, un ingredient tradițional care oferea umpluturii o textură ușor fermă și un gust deosebit. Carnea de porc era tocată la bărdiță, nu la mașina de tocat, ceea ce păstra suculența și structura fibrelor de carne.

În compoziția sarmalelor se regăseau doar câteva condimente esențiale: sare, cimbru și piper, fără adaosuri moderne. Ceapa, un ingredient-cheie, era călită în untură de porc, ceea ce dădea umpluturii o aromă bogată și autentică. Uneori, pentru un plus de savoare, se adăuga și puțin usturoi zdrobit.

Foi...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/secretele-pe-care-le-stiu-foarte-putine-gospodine-despre-sarmale-romanesti-adevarata-reteta-mai-este-pastrata-in-doar-cateva-catune-din-nordul-moldovei_67bc66cb8a3a9773343cabe2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.