Secretul gogoșilor pufoase din Ardeal: rețeta tradițională transmisă din generație în generație. Ce pun ardelencele în aluat

acum 2 luni 24
Ingredientul cheie care face diferența

Gospodinele din Ardeal au un truc pe care îl folosesc pentru a obține gogoși moi și aerate: untul topit. Acesta nu doar îmbunătățește gustul, ci și conferă o frăgezime aparte aluatului. Alături de unt, un alt element esențial este răbdarea – aluatul trebuie lăsat să dospească suficient pentru a deveni aerat și elastic.

Rețeta tradițională de gogoși ardelenești

Ingrediente:

500 g făină

250 ml lapte călduț

50 g unt topit

2 gălbenușuri

25 g drojdie proaspătă (sau 7 g drojdie uscată)

3 linguri zahăr

1 plic zahăr vanilat

Coaja rasă de la o lămâie

Un praf de sare

Ulei pentru prăjit

Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Activarea drojdiei: Într-un bol mic...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/secretul-gogosilor-pufoase-din-ardeal-reteta-traditionala-transmisa-din-generatie-in-generatie-ce-pun-ardelencele-in-aluat_67af65eb6d01d779d02b9c52

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.