Secretul unui somon suculent și fraged: la ce temperatură trebuie băgat la cuptor

acum 3 luni 16
Temperatura ideală pentru un somon perfect gătit

Somonul este un pește care se prepară rapid, dar este important să fie gătit corect pentru a nu deveni uscat. Bucătarii profesioniști recomandă coacerea acestuia la 150 de grade Celsius. La această temperatură moderată, somonul se gătește lent, păstrându-și suculența și textura fragedă.

Dacă temperatura este prea ridicată, există riscul ca peștele să își piardă umezeala, devenind tare și uscat. De asemenea, și în cazul preparării în tigaie este recomandat să se folosească un foc mic sau mediu pentru a păstra aromele și frăgezimea somonului.

Beneficiile somonului pentru sănătate

Pe lângă gustul său deosebit, somonul este o sursă excelentă de proteine și acizi grași esențiali Omega-3. Acesta contribuie la menținerea sănătății inimii, reduce inflamațiile...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/secretul-unui-somon-suculent-si-fraged-la-ce-temperatura-trebuie-bagat-la-cuptor_67a48393eb60d84b652d8ff7

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.