Studiu: Ceaiul, merele și ciocolata neagră pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la protejarea inimii

acum 5 ore 63

Mediafax

Aceste substanțe se găsesc în ceai, ciocolată neagră, mere și struguri, alimente pe care mulți dintre noi le consumăm deja, scrie Science Alert.

Ce sunt și unde îi găsim

Flavan-3-olii sunt compuși naturali care dau culoare fructelor și plantelor și le protejează de dăunători. Pentru oameni, aceștia aduc beneficii importante pentru inimă și vasele de sânge. Găsim flavan-3-oli în ceaiul verde și negru, în mere, în struguri, în ciocolata neagră și în pudra de cacao.

Scad tensiunea și ajută vasele de sânge

Studiul realizat pe peste 5.000 de persoane arată că cei care consumă zilnic alimente bogate în flavan-3-oli au o tensiune arterială mai mică. De exemplu, cei care au început cu o tensiune crescută au observat o scădere de până la 6-7 mmHg – un rezultat comparabil cu cel al unor medicame...

Sursa: https://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/studiu-ceaiul-merele-si-ciocolata-neagra-pot-ajuta-la-scaderea-tensiunii-arteriale-si-la-protejarea-inimii-23580543

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.