Tot ce trebuie să faci este să urmezi indicațiile din rețeta de mai jos, iar la final vei obține cea mai bună supă de găluște de post. Găluștele vor fi atât de pufoase și de gustoase încât cei dragi nici nu își vor da seama că nu ai folosit ou.
Ingrediente
2 morcovi2 cepe1păstârnac1 țelinăpentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată măruntsare, boia și piper, după gust1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Pentru început, taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
Apoi, adaugă peste 2 litri de apă și lasă la fiert totul timp de 10-15 minute. Între timp, ocupă-te ...