Potrivit DSVSA Buzău, în prima lună a anului 2025, inspectorii au efectuat controale la 180 de operatori economici, pe întreg lanţul de la producţie.Verificările au vizat verificarea respectării condiţiilor generale de igienă şi trasabilitate, modul de etichetare a produselor alimentare şi stabilirea profilului de risc al operatorilor economici din domeniul alimentar.
"În urma controalelor efectuate au fost constatate următoarele neconformităţi: deficienţe structurale, lipsa verificării stării de sănătate, lipsa monitorizării temperaturii din spaţiile frigorifice, deficienţe de depozitare şi manipulare a produselor alimentare. Urmare a acestor neconformităţi au fost aplicate 6 amenzi contravenţionale în valoare totală de 7.500 lei şi 10 avertismente", a transmis DSVSA Buzău.
Totodată, au fost prelevate 182 probe de produse alimentare pentru determinarea conformităţii acestora cu prevederile legale în vigoare.
"În perioada menţionată, DSVSA Buzău a intervenit pentru...