Tobă de porc. Rețeta tradițională de pe vremea bunicilor, perfectă pentru masa de Crăciun

acum 2 ore 21

INGREDIENT: 

- 1 kg carne de porc (ciolan, gât sau piept)- 300 g slănină (opțional, pentru un gust mai bogat)- 200 g ceapă- 6-8 căței de usturoi- 2-3 frunze de dafin- 1 linguriță boabe de piper- 1 linguriță sare- 1 linguriță piper măcinat- ½ linguriță măghiran uscat2 litri apămembrană naturală2 linguri oțet (pentru a curăța vezica)

MOD DE PREPARARE:

Tăiați carnea de porc și slănina în bucăți mari. Într-o oală mare, adăugați apa, carnea, slănina, ceapa tăiată în sferturi, frunzele de dafin, boabele de piper și sarea. Fierbeți la foc mediu timp de 2-3 ore, până când carnea devine fragedă.

În timp ce carnea fierbe, curățați vezica de porc cu apă rece și oțet, apoi lăsați-o să se usuce. Aceasta va fi utilizată pentru a umple toba.

Odată ce carnea este fiartă, scoateți-o din oală și lăsați-o să se răcească puțin. Tăiați carnea și slănina în bucăți mici și pasați-le cu usturoiul zdrobit. Adăugați piperul măcinat și măghiranul, amestecând bine.

Umpleți v...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/toba-de-porc-reteta-traditionala-de-pe-vremea-bunicilor-perfecta-pentru-masa-de-craciun_69485adaadfe715833108af2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.