Trei alimente importante care țin tensiunea sub control

acum 6 ore 10

Mediafax

Un studiu larg, realizat de o echipă de cercetători internaționali, a analizat date din 145 de cercetări clinice, implicând peste 5.200 de participanți, și aduce vești promițătoare pentru sănătatea inimii: consumul regulat de alimente bogate în flavan-3-oli, antioxidanți naturali care se găsesc în ceaiul verde și negru, în mere, struguri, fructe de pădure, în cacao și ciocolata neagră, poate contribui semnificativ la reducerea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea funcției vaselor de sânge, potrivit Science Alert.

Flavan-3-olii sunt antioxidanți naturali din familia flavonoidelor, compuși bioactivi care se găsesc în mod natural în plante, și contribuie la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ, având efecte antiinflamatorii.

P...

Sursa: https://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/trei-alimente-importante-care-tin-tensiunea-sub-control-23579635

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.