Creditele de carbon sunt certificate care atestă reducerea sau compensarea emisiilor în altă parte, de exemplu prin plantarea de păduri sau proiecte ecologice în țări mai sărace. Astfel, o țară sau o companie poate „compensa” o parte din poluarea proprie sprijinind proiecte care reduc emisiile în alte regiuni.
Peste 130 de ONG-uri de mediu critică ideea, spun că UE trebuie să reducă emisiile intern și că recurgerea la credite străine slăbește ambiția și reputația blocului . Potrivit experților citați de Reuters, utilizarea creditelor ar trebui să fie suplimentară, nu înlocuitoare măsurilor interne.
Conform The Guardian, comisarul pentru climă, Wopke Hoekstra, susțin...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.