Ce se întâmplă în organism atunci când mănânci șuncă și bacon. Avertismentul lansat de experții
acum 2 ore
17
Consumi șuncă și bacon? Experții au descoperit, în urma analizelor și a unor studii, că aceste alimente pot fi mai periculoase decât ai crede pentru sănătate. Tot mai mulți specialiști din domeniul sănătății avertizează asupra consumului acestor alimente și al altor mezeluri, deoarece pot fi „bombe” pentru organism.
Experții trag un semnal de alarmă față de consumul de mezeluri și alte produse alimentare similare. Multe dintre aceste alimente conțin nitriți, care sunt utilizați pentru a oferi o nuanță și pentru a le conserva. Totuși, acest aspect ascunde un pericol pentru organism, potrivit unor cercetări. Datele indică faptul că aditivii ar putea fi responsabili pentru zeci de mii de cazuri de persoane care se confruntă cu cancer colorectal.
Conținut ridicat de nitriți
Consumul de carne procesată poate să declanșeze anumite probleme de sănătate, iar experții recomandă reducerea sa. Pe de altă parte, cercetătorii britanici cer să fie implement...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.