INTERVIU. Cum se schimbă bucătăria românească. Drumul de la mâncărurile tradiționale, trecând prin „pizza cu jumări și murături”, până la farfuriile spectaculoase ale noului val local
acum 1 an
75
Adriana Sohodoleanu este doctor în sociologie, gastronom, autoarea unui excelent studiu: „Ce e nou în Noua Bucătărie Românească”, apărut la editura Editura GastroArt 2023. Într-un dialog cu scriitorul Vasile Ernu, Adriana Sohodoleanu vorbește despre modul în care noua bucătărie românească se raportează la cea clasică, tradițională, dar și de ce încă bucătăriile din restaurante sunt încă dominate de bărbați.
Vasile Ernu: Dragă Adriana Sohodoleanu, felicitări pentru carte...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.
INTERVIU. Cum se schimbă bucătăria românească. Drumul de la mâncărurile tradiționale, trecând prin „pizza cu jumări și murături”, până la farfuriile spectaculoase ale noului val local