În decembrie, Piața Obor nu doarme niciodată. Printre sacoșele grele pline cu carne pentru sarmale și vocile care negociază pentru orice, o coadă simplă și răbdătoare iese în evidență: la micii legendari, oamenii uită de frig și de agitația tarabelor, lăsându-se purtați de aburul care se ridică de pe grătarele încinse de la Terasa Obor.
Frigul a început să ciupească. Ceața își face de cap în fiecare dimineață. Decembrie e luna aceea în care orașul miroase a grabă, a magazine pline până la refuz și a nervi întinși la maximum.
Stive de cozonaci peste tot, carne de porc proaspăt tranșată, brazi și coronițe la fiecare colț de stradă. Covrigi la zece lei șiragul, portocale și clementine aduse din Grecia, vândute instantaneu în piețe.
Mii de mici sfârâie pe grătare, doar că fumul dens nu mai e același
La Obor, balamucul nu e doar la brutării sau în hala mare, unde lumea cumpără kilograme de carne de porc.
Sacoșele sunt grele, mâinile...

acum 1 ora
9























English (US) ·
Romanian (RO) ·